Lite lycklig idag....

Jag började skriva detta innan midnatt så idag-formen gäller den 10 juni!

Efter minst en månad av sura-uppstötningar, halsbränna, tårar och orolig magar, är det förhoppningsvis över! För ca en månad sedan flyttade jag in hos min honey. Det var en tillfällig lösning för att vi inte skulle betala 2 hyror när vi ändå bara är hemma hos honom. Han hade sedan (talat i då tid) en månad sagt upp sin lgh. Och tanken var att vi skulle flytta in i en större lägenhet. Efter det började sökandet efter lägenheten. Problem uppstod. Kalmarhem (våra fastighetsägare) började krångla. När honey sa upp sin lägenhet sa dem att det inte skulle vara några problem alls att skaffa en ny lägenhet hos dem. Jag visste sedan tidigare att deras policy är att man måste bo i studentlägenheter i 2 terminer innan man kan byta. Och eftersom vi bara skulle byta upp oss till en lägenhet (dvs inte studentlägenhet). Honey hade bott här i 1,5 år så det skulle inte bli några problem, trodde vi.... Men sedan när vi väl började letandet och gjorde intresseanmälan på deras hemsida, med deras databaserade system, kom problemen. Det stod i stil med att kontraktet var för kort för att göra intresseanmälan på... Vi fick ta kontakt med kalmarhem. Då kom knivhugget i ryggen! För att byta bostad dvs lgh mot lgh är det 2 år man måste bo hos dem. Inte 1 år som i studentlägenheterna. Vi hade STORA problem! Vad gör man? Den tidpunkten hade vi en månad max på oss att hitta en lägenhet, annars var vi bostadslösa! Crap! Men tydligen skulle de ta ett beslut om hur det skulle göra med studenterna, om det skulle gå smidigare och om de skulle slippa 2års regeln...
Tiden gick och inget beslut togs... Men sedan för ca 3 veckor sedan sa dom att de äntligen gjort beslutet. Och att det skulle funka på hemsidan på onsdag eller nästkommande onsdag. Onsdagen kom.... inget funkade. Nästa Onsdag funkade inget heller... Vi var mer eller mindre inne på Kalmarhemskontor varje dag och försökte fixa det. Men dom kunde inte göra ett jota, det är andra som jobbar med det och vi är på dem hela tiden att fixa det. Vi kunde inte göra annat än att avvakta, men inget hände! Och jag kände bara att den 15 juni (då vi skulle vara ute ur lgh) kom allt närmare och närmare och halsbrännan blev bara värre och värre. Förra veckan fick vi nog! Vi var ju tvungna att ha en lgh. Vi hade sett att de hade en lgh, en 4:a på deras hemsida som vi ville ha. Men vi kunde ju inte lägga en intresseanmälan. Vi var på kalmarhem igen! Vi måste få chansen att lägga en anmälan på den, för vi får ju det, vi "bara" inte kunde. Vi tyckte att de kunde gå runt systemet på något sätt. Och tanten satt där och försökte och försökte trycka in oss i systemet. Men det gick bara inte enligt henne. Vi fick helt enkelt komma tillbaka den 9 när intresseanmälans tid gått ut och hoppas på att ingen ville ha den.
När vi kom hem den dagen såg vi att vi faktiskt var anmälda till den lägenheten! Men det var ju i alla fall inte säkert att vi skulle få den.
Vi gick på nålar en hel vecka! Den 9 var vi på deras kontor kl 8.00. Då var ALLA på möte! Hur smart är det att ha möte precis efter öppningsdags? Vi skulle komma tillbaka efter nio.... Vi strövade omkring i Kalmar en timme, sen gick vi dit igen. Kl 9.00 var vi där igen... fortfarande möte... Men de sa att de skulle ringa upp igen. Senare den dagen ringde de upp. De sa att det inte gick att avgöra om vi fick den eller inte ännu. Vi var tvungen att vänta tills idag. Sedan kollade de lite på vårat ärende och tyckte det verkade olämpligt att honey skulle bo där med en hyra på 7100kr på en inkomst på 8000kr. Honey fick ange mig som sambo. Anledningen att jag inte fanns med innan var att deras hemsida består av profiler som gör anmälan och då går det ju inte att vara 2. Men jag kom med på anmälan. Sedan berättade de även att om vi nu skulle få den skulle det ta över en vecka innan vi kunde flytta in, eftersom det var en massa pappersarbete och liknande. Det var bara att vänta. Idag ringde Honey upp dem igen och kollade hur det gick. Det var fortfarande osäkert. Dom var tvungna att kolla våra kreditupplysningar och liknande, vilket var förståligt. Men manen i telefonen förstod att vi vara ett akutfall och han skulle försöka få någon att kolla upp det så snabbt som möjligt. Han skulle återkomma så snart som möjligt.
Ca kl 15 kom samtalet. Kreditupplysningarna var okej. Vi kunde skriva på kontraktet på måndag. Men då frågade honey om det inte gick att fixa innan fredag eftersom vi hade lite bråttom. Då sa han att vi kunde komma in imorgon eftermiddag och skriva på kontraktet!

HÖR NI GOTT FOLK. VI HAR EN LÄGENHET!

Imorgon kommer vi skriva på kontraktet. Hoppas, hoppas vi får nycklarna då med! Jag vet i och för sig att de har en policy om att man måste betala första hyran innan man får nycklarna. Men i så fall kommer vi skaffa räkningen och betala den vid närmaste bank på momangen. Vi har en lägenhet!!!!
Hoppas bara att halsbrännan och allt försvinner nu. Men jag fattar att den inte kan försvinna genom att knäppa med fingrarna. Och jag är ju fortfarande inte 100% på att vi har lägenheten i tid. Jag tror att det kommer att släppa när jag väl sätter nyckeln i låset och den går upp.

Men just nu är jag lite lycklig....!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0